Warning Blog

Cine NE viziteza ne face ONOARE, cine NU, PLACERE

Ce semnificatie are tatuajul lui Dwayne Johnson “The Rock” ? La începutul anului 2003, Dwayne călătorit în Hawaii pentru a avea istoria familiei sale tatuat pe el, o tradiție Samoană. Aici el dezvăluie semnificațiile sale de tatuaj.


Rock are două tatuaje. Unul este un design modern, unic pe brațul drept superior al unui taur. Cu toate acestea, tatuaj de-al doilea a fost o plecare de la tatuaj de design modern, fiind un stil tradițional de tatuaj din Samoa peste tot umărul stâng.

Tatuaj cap de taur pe brațul drept Johnson corespunde său semn zodiacal occidental nașterea din Taur, Bull. Tatuaj este un tip de lungă corn de bou și este un stil de schiță destul de simplu de proiectare. Ochii taur sunt, de asemenea colorat în roșu. Tatuarea pe bratul stang si umar este tradițional tatuare Samoa stil, realizat de un artist in Hawaii.

Acesta include modelele tradiționale tribale și simboluri care reprezintă Johnson însuși, soția și fiica, familia sa si ghizi spirituali. Acest manșon jumătate extinse se încadrează tot drumul în jurul valorii de partea superioară a brațului, peste umăr și pe piept. O sesiune de mai târziu a extins secțiunea de pe piept, adăugând o fata mare războinic simbolic peste inima lui.

În mod tradițional, Samoa tatuajul a fost făcut de un artist, asistată de mai multe persoane. Tattooist ar folosi două instrumente, unul un rake de os cu vârf și alte stick-ul izbitoare. Rake-ar fi micșorat în cerneală, apoi a lovit cu bățul alte puncție piele. Asistenții au avut sarcina de a deține pielea întinsă tattooee, astfel încât artistul ar putea lucra. În interviul său recent cu revista Playboy, Johnson a menționat că acest lucru a avut șaizeci oră totală a executa, întins pe parcursul a trei sesiuni si a fost compus în întregime cu mâna liberă (adică artistul a lucrat chiar pe pielea lui, fără o matrita sau de transfer). El nu a menționat dacă tatuaj a fost făcut cu unelte manuale tradiționale sau dacă oricare dintre cerneala a fost tatuat de masini conventionale.

Dwayne are două tatuaje, unul pe brațul drept al unui taur Brahma, care reprezintă semnul său zodiacal al Taurului, care este, de asemenea, Bull și el are o afinitate pentru tauri. Tatuaj următorul său se întinde de la umărul stâng, omoplatul, și la jumătatea distanței brațul stâng. Acesta este un tatuaj polinezian (practic Marquesan) că el a făcut în Hawaii cândva în luna februarie a anului 2003 de către Po'oino Yrondi - un celebru Tahitian tattooist.

A) Acestea sunt frunze de nucă de cocos, sau Niu, care denota o Samoană-șef războinic.
B) Aceasta este soarele care aduce noroc.
C) Acest ISA / ga fa'atasi (trei persoane într-o singură), Asta sunt eu cu brațele deschise mele. Așa cum se continuă pe pieptul meu, mi se conecteaza la o lo'u to'a / UA (soția mea, Dany) și o afafine meu lo'u (fiica mea, Simone Alexandra).
D) Aceste vartejuri descrescătoare reprezinta trecutul, prezentul și viitorul, cu viitorul devine tot mai mare.Model continuă sub brațul meu, în cazul în care sensul său este scris: "Se schimbă în locul în care se constată a fi plecat."
E) Aceste două ochi, numite o mata e Lua, reprezintă strămoșii mei uitam peste calea mea.
F) Aceasta este Marele Ochi, E un simbol intimidant, care permite utilizatorului sa de a poseda spiritul dușmanului său.Ochiul este folosit pentru a distrage atenția inamicului într-o confruntare.
G) Această fata spart, marcat de rechin dinți-un simbol al puterii, este protectorul meu spirit și un simbol al luptei mele.
H) Acesta este ghidul de preot și spirituale, care ridică un războinic la iluminare și puteri supranaturale sub ochii strămoșilor luptator.
I) Acestea sunt pietre de realizare și abundență. Sunt temelia vieții mele și simboluri ale mele dăruire. Ele aduc dreptul de a candida și să vorbească cu onoare ca un Tula Fale-o mare vorbind-șef și ei să mențină mana, sau o putere supranaturală.
J) Aceasta este o carapace de broască țestoasă, pentru a devia spiritele rele. Războinici folosit obuze pe post de scuturi


Acest tatuaj tribal a fost realizat de celebrul artist tatuator Tahitian Po'oino Yrondi (Hawaii).

JURĂMÂNTUL LUI HIPOCRATE

Posted by Dj Eddie On


Hippocrate din Cos, cel mai vestit medic al Greciei antice, considerat "Părintele Medicinei", s-a născut în jurul anului 460 î.Chr. pe insula Cos (Arhipelagul insulelor Sporade) şi a murit către anul 370 î.Chr. în localitatea Larissa din Tessalia. Numele lui este legat de Jurământul lui Hippocrate, un adevărat codice moral al unui medic în exercitarea profesiunii sale, jurământ prestat şi în zlele noastre în multe universităţi de absolvenţii facultăţilor de medicină. Născut într-o familie ce aparţinea cultului lui Esculap (gr. Asclepios), zeul grec al medicinei, Hippocrate învaţă medicina sacerdotală şi anatomia de la tatăl său, Heraclide. Părăseşte insula sa natală şi cutreieră ţinuturile Greciei antice, Tracia, Tessalia şi Macedonia ca medic itinerant, dobândind o solidă reputaţie ca practician. În jurul anului 420 î.Chr. se întoarce la Cos, unde fondează o şcoală pentru viitori medici. Mai târziu va înfiinţa o altă şcoală în Tessalia, unde îşi va sfârşi zilele la Larissa către anul 370 î.Chr.

Jurământul lui Hippocrate este un jurământ atribuit lui Hippocrate, care cuprinde îndatoririle morale ale unui medic în exercitarea profesiunii sale. Principiile acestui jurământ sunt şi astăzi valabile. Absolvenţii facultăţilor de medicină prestează la sfârşitul studiului jurământul lui Hippocrat.




Varianta originală a Jurământului


“Jur pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea şi Panacea şi pe toţi zeii şi zeiţele, pe care îi iau ca martori, că voi îndeplini acest jurământ şi poruncile lui, pe cât mă ajută forţele şi raţiunea:

Să respect pe cel care m-a învăţat această artă la fel ca pe propriii mei părinţi, să împart cu el cele ce-mi aparţin şi să am grijă de el la nevoie; să-i consider pe descendenţii lui ca fraţi şi să-i învăţ această artă, dacă ei o doresc, fără obligaţii şi fără a fi plătit.

Să transmit mai departe învăţăturile acestei arte fiilor mei, fiilor maestrului meu şi numai acelor discipoli care au jurat după obiceiul medicilor, şi nimănui altuia.

Atât cât mă ajută forţele şi raţiunea, prescripţiunile mele să fie făcute numai spre folosul şi buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violenţă.

Nu voi prescrie niciodată o substanţă cu efecte mortale, chiar dacă mi se cere, şi nici nu voi da vreun sfat în această privinţă. Tot aşa nu voi da unei femei un remediu avortiv.

Sacră şi curată îmi voi păstra arta şi îmi voi conduce viaţa.

Nu voi opera piatra din băşică, ci voi lăsa această operaţie celor care fac această meserie.

În orice casă voi intra, o voi face numai spre folosul şi bunăstarea bolnavilor, mă voi ţine departe de orice acţiune dăunătoare şi de contacte intime cu femei sau bărbaţi, cu oameni liberi sau sclavi.

Orice voi vedea sau voi auzi în timpul unui tratament voi păstra în secret, pentru că aici tăcerea este o datorie.

Dacă voi respecta acest jurământ şi nu îl voi călca, viaţa şi arta mea să se bucure de renume şi respect din partea tuturor oamenilor; dacă îl voi trăda devenind sperjur, atunci contrariul.”



Varianta modernă a Jurământului,

(aşa cum a fost ea adoptată de Asociaţia Medicală Mondială în cadrul Declaraţiei de la Geneva - 1975)

Odată admis printre membrii profesiunii de medic:
-Mă angajez solemn să-mi consacru viaţa în slujba umanităţii;
-Voi păstra profesorilor mei respectul şi recunoştinţa care le sunt datorate;
-Voi exercita profesiunea cu conştiinţă şi demnitate;
-Sănătatea pacienţilor va fi pentru mine obligaţie sacră;
-Voi păstra secretele încredinţate de pacienţi chiar şi după decesul acestora;
-Voi menţine prin toate mijloacele onoarea şi nobila tradiţie a profesiunii de medic;
-Colegii mei vor fi fraţii mei;
-Nu voi îngădui să se interpună între datoria mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, partid sau stare socială;
-Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană de la începuturile sale chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii.
Fac acest jurământ în mod solemn, liber, pe onoare

Canon 5D Mark III şi Nikon D800 sunt ultimele camere foto aruncate în luptă de cei doi giganţi în domeniu pentru a se impune pe piaţa DSLR-urilor. Cine va avea câştig de cauză?



Cele două companii japoneze se luptă de ani buni şi deţin împreună aproape 75% din piaţa globală a DSLR-urilor, însă evoluţia şi inovaţia reprezintă două elemente cheie ale progresului.

Aşa cum orice armată încearcă să-şi perfecţioneze armele pentru a-şi creşte şansele de a câştiga un război, Canon şi Nikon aruncă în lupta noi modele pentru a se menţine în elita DSLR-urilor.

În ultimele săptămâni, cei doi producători au lansat modele dedicate segmentului full-frame DSLR, cu senzor de aceeaşi mărime ca cea a unui film clasic de 35 mm.

Canon 5D Mark III şi Nikon D800 reprezintă o evoluţie comparativ cu precedentele generaţii Canon 5D Mark II şi, respectiv, Nikon D700, însă oferă suficiente noutăţi de natură tehnică pentru a declanşa un nou teatru de război.
Specificaţii tehnice

Înainte să comparăm principalele dotări tehnice, să aruncăm o privre de ansamblu asupra specificaţiilor:                                                                        Canon 5D Mark III                   Nikon D800
Senzor                                             CMOS 22.3 MP                       CMOS 36 MP
Fotografiere în rafală                         6 fps                                         4 fps
ISO                                                 100 – 25600                             100 – 6400
Shutter Speed (min-max)                  1/8000 sec – 30 sec                  1/8000 sec – 30 sec
Puncte de focalizare                          61                                             51
Metering                                          1-20 EV                                    0-20 EV
Video                                              1080p, 30 fps                            1080p, 30 fps
Ecran LCD                                      3.2”, 1.04m pixeli                      3.2”, 0.92m pixeli
Conectivitate                                    carduri CF, SDXC, USB 2.0    carduri CF, SDXC, USB 3.0
Dimensiuni                                        15.2×11.7×7.6 cm                   12.2×14.5×8.1 cm
Greutate                                           859 grame                                899 grame
Preţ                                                  3.500 EUR                               3.000 EUR

Senzor:                                                 22 MP                vs.                36 MP

La prima vedere, Nikon D800 câştigă detaşat la acest capitol datorită senzorului CMOS de 36 MP cu procesor Expeed 3, întrucât Canon 5D Mark III mizează pe un senzor CMOS de “numai” 22.3 MP cu procesor Digic 5+.

Totuşi, un senzor mai mic prezintă câteva potenţiale avantaje, întrucât imaginile pot avea mai puţin zgomot şi ocupă mai puţin spaţiu. Un verdict final în acest caz va fi dat numai după testarea efectivă a celor două DSLR-uri.


Canon 5D Mark III vs. Nikon D800: privire frontala
Fotografiere în rafală, ISO şi metering

Canon iese în evidenţă prin performanţele mai bune ale fotografierii în rafală şi ale valorilor ISO. Astfel, 5D Mark III este capabil să fotografieze în rafală cu 6 cadre pe secundă, comparativ cu numai cele patru cadre pe secundă ale lui D800, în timp ce valorea standard pentru ISO este de maxim 25.600, cu posibilitate de extindere la 102.400, comparativ cu valorile de 6.400 şi, respectiv, 25.600 oferite de modelul Nikon.

În schimb, sistemul de metering, care măsoară cantitatea de lumină din cadrul unei scene, are valori apropiate pentru cele două camere: între 1-20 EV pentru Canon şi 0-20 EV pentru Nikon.
Puncte de focalizare

Aparent, noul model Canon este superior la acest capitol, întrucât are 61 de puncte de focalizare comparativ cu cele 51 ale rivalului Nikon.

Canon s-a străduit să ofere specificaţii mai bune, progresul de la numai 9 puncte de focalizare oferite de 5D Mark II fiind semnificativ, însă punctele slabe nu lipsesc: în timpul unei înregistrări video, la 5D Mark III trebuie să apeşi un buton de fiecare dată când vrei să schimbi focalizarea, în timp ce la D800 autofocus-ul funcţionează continuu.



Canon 5D Mark III vs. Nikon D800: privire de sus
Înregistrări video

Şi pentru că am adus vorba despre clipuri, să analizăm puţin şi acest aspect. Ambele camere sunt capabile să inregistreze în format Full-HD 1080p (1920×1080 pixeli) cu 30 de cadre pe secundă şi ambele au conectivitate HDMI (HDMI mini pentru Canon, HDMI Mini Type C pentru Nikon), astfel că aici cei doi giganţi sunt practic pe picior de egalitate.
Conectivitate

Pe lângă HDMI, ambele camere dispun şi de conecitivtate USB, însă Nikon D800 a adoptat deja standardul USB 3.0, în timp ce Canon 5D Mark III a rămas fidelă standardului mai lent USB 2.0. În privinţa stocării fotografiilor şi clipurilor realizate, ambele produse sunt compatibile cu formatele CF şi SDXC.
Dimensiuni şi greutate

5D Mark III şi D800 sunt destul de greu de departajat inclusiv după aspectul fizic. Totuşi, D800 are un format uşor mai “pătrăţos” decât rivalul său, acesta din urmă fiind şi ceva mai subţire. În schimb, diferenţa de 40 de grame în plus a lui D800 va fi relativ greu de sesizat, având în vedere că ambele se apropie vertiginos de 900 de grame.


Canon 5D Mark III vs. Nikon D800: privire din spate
Preţuri

Preţul de comercializare joacă un rol important inclusiv în segmentul DSLR-urilor, iar Nikon câştigă şi această luptă. Preţul recomandat de producător pentru D800 este de aproximativ 3.000 EUR, ceea ce înseamnă că în România va costa circa 13.000 RON, comparativ cu cei 3.500 EUR (~15.000 RON) pe care îi va solicita Canon.

Ambele camere îşi vor face apariţia în magazine în această primăvară.
Concluzii

Dacă tragem linie şi analizăm, constatăm că cele două DSLR-uri sunt destul de apropiate ca valoare, fiecare tabăra având un uşor avantaj la unele capitole şi dezavantaje la alte capitole. De departe, cea mai mare diferenţă provine de la senzor, iar aici Nikon-ul se prezintă semnificativ mai bine.

De aceea, rămâne de văzut dacă Canon 5D Mark III va reuşi să se impună în lupta cu D800, mai ales că preţul solicitat este cu aproximativ 500 EUR mai mare.

O concluzie finală asupra acestui aspect vom putea trage însă numai după ce DSLR-urile vor ajunge în magazine şi vor fi testate de publicaţiile specializate.





Canon vs Nikon

Posted by Dj Eddie On

Se zice ca daca esti fotograf profesionist atunci trebuie sa ai un aparat foto Canon. Ca e cel mai rapid, ca are cele mai multe functii, ca e asa si pe dincolo.









Eu personal am lucrat cu Nikon, dar am avut si ocazia sa fac comparatie intre Canon si Nikon. Ideea e ca or fi avand aparatele Canon tot felul de functii, dar pozele ies de toata jena in comparatie cu cele facute cu Nikon (parerea mea).









Din cate am inteles Canon face pozele 1:1 cu realitatea. Deci cum e in realitate, asa ies si ele. Pe cand Nikon mai umbla la saturatie, la culori, la una alta. Deci daca e sa luam ce e corect, Canon e cel bun deoarece arata adevarul, pe cand Nikon arata cu totul altceva decat in realitate.

Dar… de ce nu imi place Canon…? Deoarece am vazut poze facute super, dar care erau sterse ca si culoare… cerul in loc de albastru era gri, vegetatia in loc de verde inchis era un verde deschis… Pacat de poze. De exemplu am facut comparatie intre Canon 400D, 450D si Nikon D50 sau intre Canon 400D si Nikon D80. Deci pozele la Nikon erau si mai clare si mai frumos coloratel, pline de viata ne zice Sorin Bianu in interviul acordat. 
Daca as face 2-3 poze atunci hai ca as sta si le-as mai retusa in Photoshop sau ceva program pentru editare foto. Dar cand faci sute si sute si sute de poze… cam greu.

In plus pe langa ca arata bine pozele facute cu Nikon, sunt ieftine si obiectivele si aparatele, decat cele de la Canon.

                                                      Poza facuta cu Nikon D50


Imagini de test

Cateva imagini realizate cu Nikon D5100 si Canon 600D cu obiectivuele de kit 18-55 f/3.5-5.6 (cu stabilizare de imagine). Fotografiile reprezinta fisierele JPEG, neprocesate, preluate direct de pe cardurile de memorie ale aparatelor


                                                                            Canon
Nikon
Canon
Nikon