Warning Blog

Cine NE viziteza ne face ONOARE, cine NU, PLACERE

Infiintare PFA in 3 zile – Infiintarea de PFA pentru cei care doresc o activitate economica este cea mai buna solutie mai ales ca nu iti trebuie prea multe hartoage si batai de cap cu contabili, decontari si alte probleme de genul asta. Pentru cei care sunt la inceput de drum si nu au mai facut ceva de genul asta nu trebuie decat sa urmeze pasii de mai jos.

 1 . Unde mergem pentru infiintare PFA ?

Primul lucru care trebuie facut este sa va duceti la biroul Registrului Comertului de care apartineti            (sedii ONRC). Pentru bucuresteni va puteti duce la sediul in Piata Muncii.

2. Ce facem la sediul ONRC ?

Primul lucru va duceti la biroul de informare unde o sa va dea o serie de documente care trebuiesc completate.  (lista o gasiti aici)

3. Pasii pentru infiintare PFA 

De la biroul de informare primul lucru va duceti la ghiseul unde trebuie sa va rezervati denumirea.
a) completati formularul pentru rezervarea de denumire si faceti si o copie dupa buletin.
b)  completati datele din formular cu datele din buletin (C.I) iar la cele 3 variante de nume treceti o denumire care sa contina numele si prenumele din buletin urmat de PFA.
Ex : Vasilescu Florin Ionut ( in buletin ) = Vasilescu Florin Ionut PFA
Ex : Vasilescu Florin Ionut ( in buletin ) = Vasilescu Florin I. PFA
Ex : Vasilescu Florin Ionut ( in buletin ) = Vasilescu F. Ionut PFA
Depuneti formularul completat cu copia dupa buletin dupa care mergeti la casierie sa platiti taxa de rezervare denumire ( 75 lei ).
2. Dupa ce ati rezervat denumirea nu puteti decat sa mergeti acasa pentru a pregatii urmatoarele acte:
a) este necesar un contract de comodat daca faceti PFA-ul intr-un apartament. (contractul de comodat este obligatoriu chiar daca locuinta este personala);
b) conractul de comodat trebuie insotit de o copie dupa contractul casei si daca nu este intabulat va trebuie un certificat fiscal de la primarie (se elibereaza pe loc si costa 2 lei);
c) mai trebuie acordul asociatiei de locatari (este un formular pe care il primiti de la biroul de informare) pe care trebuie sa-l luati de la vecinii cei mai aproape de locuinta si de la administrator (stampila si semnatura).
3. A doua zi va duceti la ONRC cu documente pregatite acasa, documentele cerute in lista, si rezervarea de denumire + un dosar sina pe care trebuie cumparat de la magazinul de papatarie de langa ONRC ( chiar daca aveti acasa nu riscati pentru ca e foarte posibil sa difere culoarea si sa nu le placa functionarilor).
a) va recomand sa mergeti la biroul de consultanta pentru completarea formularelor (20 lei pentru 1 ora);
b) la biroul de consultanta va prezentati cu documentele cerute si cu formulare pe care le completati la fata locului );
c) pentru cei care doresc activitati economice simple gen:  vanzari online nu va trebuie decat o copie dupa diploma de BAC iar cei care doresc ceva mai complex gen consultanta si alte chestii ar fi bine sa faceti dovada pregatirii necesare ( diplome, studii etc );
d) la sfarsit o sa primiti o nota de calcul cu care va duceti la casierie si platiti 20 de lei.
4. La acest pas trebuie sa va postati la coada cu dosarul completat la biroul de consultanta.
a) dupa ce va primeste dosarul o sa primiti o nota de calcul cu care va duceti la casierie si platit 175 lei;
b) va duceti cu chitantele de la casierie la ghiseul unde ati depus dosarul si faceti dovada platii dupa care primiti un bon de la registratura cu ziua cand sa va duceti sa ridicati actele de infiintare PFA.
Taxe infiintare PFA : 75 lei + 20 lei + 175 = 270 lei si plus multa rabdare