Warning Blog

Cine NE viziteza ne face ONOARE, cine NU, PLACERE

Aparatul digestiv - descriere

Posted by Dj Eddie On


Aparatul digestiv (canalul alimentar sau tractul gastrointestinal), reprezinta ansamblul de organe cu rol de a transforma fizic si chimic alimentele, in scopul asimilarii lor si de a elimina reziduurile ce nu au putut fi digerate.

Digestia alimentelor presupune:
1. Activitatea motorie a tubului digestiv realizata de fibrele musculare din peretii tubului digestiv;
2. Digestia mecanica, fizica si chimica a substantelor organice din alimente, pana se obtin substante cu molecule simple ce pot fi absorbite de celule;
3. Metabolizarea in ficat a nutrimentelor: glucoza,aminoacizii, acizi grasi si glicerina.


Aparatul digestiv este alcatuit din

1. Tractul gastrointestinal superior este format din
- cavitatea bucala - aici alimentele sunt maruntite cu ajutorul dintilor si limbii si sunt amestecate cu saliva. Cavitatea bucala este delimitata de 5 pereti: unul anterior – buzele, doi laterali – obrajii, unul inferior – planseul bucal si unul superior – bolta sau valul palatin.
- esofag - parte a tractului digestiv, esofagul este un tub musculomucos, lung de 25-30 cm cu funcţia de transport a hranei si care leaga faringele de stomac. Pereţii săi musculari produc contracţii ondulatorii, care ajută la transportarea alimentelor.
- stomac- aici hrana este transformata in pasta, cu ajutorul acizilor existenti la nivelul stomacului

2. Tractul gastrointestinal inferior este format din

- intestinul subtire - reprezintă segmentul aparatului digestiv, situat între stomac şi intestinul gros. Aici sunt absorbite majoritatea lichidelor si mineralelor din mancare. Prezinta o serie de inflexiuni, numite anse intestinale si este format din 3 parti:
o duoden - segment iniţial al intestinului subţire cu lungime de 25 – 30 de cm si forma de potcoava deschisa, ce leaga stomacul de jejun. Aici incepe procesul de digestie a mancarii, rolul duodenului fiind acela de de a neutraliza aciditatea din hrana.
o jejun - partea centrală a intestinului subţire, fiind situat între duoden şi ileon. Rolul lui este de a absorbi substantele nutritive
o ileon - ultima parte a intestinului subtire. Aici are loc absorbţia nutrienţilor rezultaţi în urma digestiei.
- intestinul gros - parte a aparatului digestiv, cuprins între intestinul subţire şi anus. Aici are loc absorbţia apei si a mineralelor neabsorbite. Intestinul gros este format din:
o cecum (cecul) - prima parte a intestinului gros, situat între ileon şi colon. De cecum este ataşat apendicele. În cecum se află flora intestinală.
o colon (colon ascendent, colon transvers, colon descendent, colon sigmoid) - aici este absorbita apa ramasa in alimente
o rect - canal cu pereti musculosi unde sunt depozitate materiile fecale
- anus - partea finală a rectului, folosit pentru eliminarea materiilor fecale

3. Organe anexe - organele anexe aparatului digestiv au rol doar în digestie. Acestea sunt ficatul, vezica biliară şi pancreasul.

- ficat - produce bila, neutralizeaza toxinele din organism, prelucreaza si depozitează numeroase vitamine şi o serie de microelemente esenţiale;
- vezica biliara (colecistul) - rezervor temporar al bilei. Este unită cu ficatul, de unde primeşte bila, şi cu duodenul, unde eliberează bila, necesara digestiei grasimilor
- pancreas - organ care îndeplineşte două funcţii majore: exocrină (produce sucul pancreatic care conţine enzime digestive) şi endocrină (produce mulţi hormoni importanţi,incluzând şi insulina).

TIPURILE SOMATICE

Posted by Dj Eddie On

TIPURILE SOMATICE



Tipurile somatice sunt de trei feluri si anume: ectomorf, mezomorf si endomorf iar fiecare persoana apartine unuia sau mai multor dintre cele trei tipuri somatice de baza. Clasificarea se face prin incadrarea perfecta intr-un anumit tip somatic sau prin combinarea acestora in funtie de caracteristicile fiecaruia..


  CLICK HERE TO SEE THE DIFFERENCE












BEFORE

                                 AFTER
 




Ectomorful – “slabanog” din nastere, longilin, membre lungi, pune cu greu masa corporala (atat muschi, cat si grasime)

Mezomorful – tipul pe care ectomorfii si endomorfii il urasc de moarte. Constitutie atletica naturala, pune muschi doar daca se uita la greutati, arde grasime rapid si fara dificultati

Endomorful – tendinte de ingrasare rapida, pufos, pune masa musculara relativ usor, dar are probleme in a da jos grasimea

Ectomorful

Hardgainerul tipic. Grasime putina. Musculatura slaba. Caracterizat de o structura osoasa subtire si lunga. Cu greu poate lua in greutate (grasime sau muschi). Dominat de senzatia de frustrare cand vine vorba de crestere in masa sau forta. Metabolism rapid.

Antrenamentul rar da cele mai bune rezultate. Tendinta crescuta la supra antrenare. Necesita multa odihna intre antrenamente. Exercitiile recomandate : cele de baza pentru forta. Limitarea antrenamentelor aerobice la 2-3 pe saptamana, nu mai mult.

Poate manca orice fara sa fie ingrijorat de aportul de lipide. Doze recomandate : proteine 20-25%, carbohidrati 50-55%, lipide 25-30%. Intre mese si inainte de culcare o bautura cu multe calorii. Pe masura ce castiga masa musculara trebuie crescut aportul caloric. Recomandat 6 mese pe zi.

Trebuie sa se fereasca de starile catabolice. Mai multa glutamina pentru apotr de azot. Incarcare cu creatina si mentinerea la un nivel optim.






Mezomorful

Mare potential pentru culturism. Constitutie musculoasa. Putin tesut adipos. Raspunde favorabil la antrenamente.Corp potrivit pentru dezvoltarea unor muschi mari si puternici. Structura osoasa medie spre mare.

Miscarile de baza sunt cele mai bune pentru a cladi fundatia, ca apoi sa se poata varia antrenamentele. In unele saptamani se poate antrena mai des decat in altele. Deoarece dezvoltarea apare rapid, atentie la suparantrenament. Aerobicul trebuie mentinut la o intensitate joasa (2-3/ sapt.)

30% proteine, 40 % carbohidrati, 30% grasimi. Folsiti lipide naturale de calitate pentru energie, nu numai carbohidrati. Consumati majoritatea carbohidratilor la doua ore dupa antrenament si la trezire.

Tipic: creatina, glutamina si vanadil sulfat, pentru un fizic daruit de la natura. La fiecare 2-3 ore trebuie luate 30-40 grame de proteine.





Endomorful

Corp rotund si moale. Multa adipozitate. Se ingrasa usor. Structura osoasa mare. Metabolism lent. Poate cel mai dificil tip de organism pentru modelare. Are nevoie sa slabeasca si sa-si dezvolte musculatura. Trebuie sa fie mereu atent la nivelul tesutului adipos.

Mult antrenament aerobic (4-5/sapt.). Trebuie sa-si accelereze metabolismul. Odihna intre seturi- minima. Dieta e cruciala. De luat in considerare un agent termogenic inaintea antrenamentului.

Limitarea carbohidratilor. Mare atentie la grasimi. Aportul de proteine trebuie sa fie crescut. 35-40% proteine, 15-20% grasimi, 35-40% carbohidrati. Atentie la bauturile si mancarurile indulcite. Mici mese de 6-7 ori pe zi. Feriti-va de grasimi rafinate si folositi carbohidrati cu indice glicemic scazut.

Aportul de carbohidrati e critic. Feriti-va de produsele care cresc in masa. De preferat produse care accelereaza metabolismul, cu cresterea termogenezei.




REGIMULT ALIMENTAR ( DIETA )

Exista 3 biotipuri globale:
Putem spune ca nimeni nu apartine 100% unui biotip concret, ci fiecare dintre noi prezinta generalitati diferite la cele 3 biotipuri, cu tendinte predominante la un biotip sau altul. Nu intamplator s-au stabilit 3 tipuri genetice ai anume:
- Ectomorfii, sau biotipul slab, reprezentati prin preponderenta de oameni slabi, cu o constitutie corporala delicata.
-Endomorfii, sau graaii naturali, reprezentati prin rotunjimea formelor ai usurinta de a înmagazina grasime corporala sau strat adipos în toate zonele corporale.
- Mezomorfii, sau biotipul genetic cu corp atletic, umeri lati, schelet puternic, musculatura puternica si armonioasa a întregului corp.




Regimul alimentar pentru Ectomorfi:

Fundamental, ectomorfii sunt bine definiti din punct de vedere muscular, dar au enorme dificultati de a castiga greutate corporala. Ca o regula generala, dieta care le aduce cele mai bune rezultate este: multi carbohidrati, moderata în proteine si relativ joasa în grasimi. In termeni de procentaje de nutrienti ne putem fixa în jur de 55-60% de carbohidrati, 25-30% de proteine si 10-15% de grasimi. Nu întamplator cifrele nu sunt fixe, dupa cum se poate vedea, deoarece întotdeauna trebuie modificate la fiecare caz particular, si pentru ca în realitate sunt foarte putini aceia care sunt dispusi de a face calcule pentru a urmari un regim alimentar exact, dar servesc pentru a ne indica ce tipuri de alimente sunt prioritare.
Putem spune ca trebuie sa asiguram: doua sau trei grame de proteine pentru fiecare kilogram de greutate corporala zilnic, pentru a garanta materialul minim de constuctie musculara, putine grasimi bune sau nesaturate, pentru a întretine metabolismul activ provenind din ulei, un pumn de fructe seci, iar restul lasandu-l carbohidratilor.
Daca cantariti aproximativ 70 kg, trebuie sa consumati între 140 ai 210 grame de proteine zilnic. Le puteti obtine din diferite alimente precum priept de pui (50-60gr.), omleta de 3 oua (23 gr.), 100 gr. branza (15 gr.), 100 gr. muschi de vita (30 gr.), doua iaurturi (10 gr.) 100 gr. peste (17 gr.), sau alta variatie de alimente de acest tip cu înalt continut de proteine, fara a uita ca va puteti ajuta cu suplimente proteice precum MILK&EGG PRO sau WHEY PROTEIN INSTANT, care sunt foarte usor de absorbit si digerat. Puteti folosi între 30 ai 50 gr zilnic.
Carbohidratii îi puteti alege dintre cartofi, orez, paste fainoase, cereale integrale, legume si verdeturi. Pentru a fi siguri de progres puteti folosi suplimente care contin carbohidrati precum JUMBO MASS, XXL PRO si TOTAL MASS 4200.
Toate acestea, combinate si folosite inteligent, va vor aduce garantia ca efectele nu vor întarzia sa apara.




Regimul alimentar pentru Endomorfi:

Endomorfii nu întampina dificultati pentru a castiga masa musculara, dar se îngrasa cu usurinta, iar problema apare cand vor sa se defineasca, deoarece sunt grasi naturali.
Am vazut ca, pentru a caatiga greutate hidratii de carbon constituie în mare arte dieta. Pentru a se putea defini sau a scade în greutate, în cazul ectomorf, sau mai bine spus de a elimina grasimea, nu se poate obtine fara o reducere drastica de glucide. Majoritatea din aceatia (ectomorfi) sunt foarte sensibili la insulina, iar acest hormon blocheaza utilizarea depozitelor de grasime ca sursa de energie. Pentru a fi mai precis, o mare parte ce apartin acestui biotip genetic prezinta o moderata rezistenta la insulina, deci celulele lor un capteaza bine insulina, nelasand ca aceasta sa patrunda în interior. Rezultatul este un nivel ridicat de insulina si glucoza în sange si de aici usurinta de a acumula grasime si în acelasi timp o mare dificultate pentru a o elimina, deoarece insulina activeaza lipogeneza (formarea stratului adipos începand de la glucoza). În acest caz, cand se doreste sa se elimine grasimea, trebuie în primul rand sa renuntam la carbohidratii din dieta si trebuie marit procentajul de proteine, dar nu în aceeasi proportie deoarece, pentru a pierde grasime trebuie sa ajungem la un deficit caloric. Altfel spus, pentru a activa pierderea de grasime trebuie sa ingeram cu 500 calorii mai putin decat cheltuielile organismului. Trebuie eliminate 1000 cal. ce provin de la carbohidrati si marit procentajul proteic cu 500 calorii. Rezultatul corespunde cu reducerea a 250 gr. hidrati de carbon (250 x 4 = 1000) si putem administra 125 grame de proteine mai mult, provenind de la alimente cu continut ridicat de proteine sau suplimente proteice precum WHEY PROTEIN INSTANT, WPI85, MILK&EGG PRO. Faceti calcule simple pentru a Sti exact ce cantitate de anumite alimente trebuie micSorata, Si ce cantitate de alimente trebuie folosita mai mult, în timp ce schimbati proteina pe carbohidrati.
Pentru un rezultat mai bun puteti folosi produse pentru slabit precum L-Carnitina, EFFERVESCENT CARNITINE
Tinand cont de toate acestea veti observa putin cate putin cum vor dispare acele kilograme ce sunt în plus ai nedorite.




Regimul alimentar pentru Mezomorfi.

“Norocosii” acestui biotip genetic au cele mai multe avantaje pentru a deveni buni culturisti. Majoritatea mezomorfilor sunt musculosi si sunt definiti inainte de a incepe antrenamentul cu greutati. Acest biotip genetic poate renunta in orice moment la dieta stabilita fara sa inmagazineze grasime corporala semnificativa. Daca vor obtine proteina necesara vor continua sa creasca fara nici un fel de problema.
Avantajul lor consta in metabolismul activ pe care il detin, utilizând perfect grasimile pentru a produce caldura corporala si energie in loc sa il depoziteze sub forma de strat adipos, in timp ce profita la maxim de proteinele ingerate. Puteti folosi suplimente ce contin carbohidrati si proteine in perioada de volum pecum MASS GAIN SYSTEM, XXL PRO, TOTAL MASS 4200, POWER BLAST, iar in perioada de definire puteti folosi WHEY PROTEIN INSTANT, MILK&EGG PRO, WPI 85, 100% EGG PROTEIN.
Combinati inteligent antrenamentul, odihna si dieta stabilita incluzând produsele suplimentare iar in timp scurt veti avea o musculatura de

Cum scapam de febra musculara

Posted by Dj Eddie On

Cum scapam de febra musculara


Febra musculara se manifesta printr-o durere accentuata sau o rigiditate simtita in muschi dupa cateva ore sau zile de la efectuarea unui sport solicitant, indeosebi dupa schimbarea programului de exercitii sau a cresterii intensitatii si duratei antrenamentelor. Scaderea fortei si sensiblitatea musculara sunt doar cateva din consecinte, de cele mai multe ori determinandu-ne sa nu mai continuam practicarea exercitiilor fizice, intrucat consideram ca durerea simtita la nivelul muschilor nu este normala, cu atat mai mult cu cat am schimbat intensitatea si durata exercitiilor. Nimic mai gresit. Aceasta durere este normala, de fapt este rezultatul unui efort neobisnuit, cu care care muschii nu erau familiarizati.

Febra musculara este, totodata, o parte importanta a procesului prin care intreg organismul se obisnuieste cu un efort fizic crescut in intensitate si durata. De regula, durerea simtita in muschi poate dura doua zile, in alte cazuri mai severe durerea aparand la 12 ore sau mai putin de la efortul fizic si mentinandu-se chiar si o saptamana. In corpul uman exista trei tipuri de muschi, cel cardiac, muschii netezi si cei scheletici. De retinut este ca febra musculara afecteaza doar muschii scheletici, atasati oaselor. De asemenea, explicatia medicala puncteaza faptul ca febra musculara apare dupa terminarea efortului fizic si o cauza este lipsa glucozei si a glicogenului, in consecinta, muschii nemaiputand sa-si indeplineasca functiile obisnuite. Si totusi, in urma febrei musculare, iau nastere alti muschi, ale caror fibre sunt mai tinere si mai elastice.


Dar cum putem scapa de febra musculara? In primul rand, trebuie sa avem rabdare si sa nu ne grabim in diagnostice apocaliptice. De obicei, febra musculara dispare in 3 zile, maximum 7, fara interventia niciunui tratament. Aveti tendinta sa stati mai tot timpul in pat din cauza durerilor, sa evitati cam orice miscare care v-ar solicita muschii si, implicit, v-ar creste durerea. Iarasi, nimic mai gresit. Incercati sa faceti exercitii usoare si care nu implica un efort mare, exercitii care maresc fluxul sanguin. Apoi, faceti un stretching la fel de usor, astfel incat sa simtiti numai o durere mica, si nu intensa. Intindeti-va muschii tot la fel de usor, in asa fel incat durerea simtita sa nu fie insuportabila. Altfel spus, cui pe cui se scoate: disconfortul pe care il veti simti va va fi propice revenirii. Insa nu uitati ca nu trebuie sa va fortati iar foarte tare muschii, in speranta ca veti scapa mai repede. Recuperarea, daca poate fi numita astfel, are nevoie de timp, mai ales ca la inceput exercitiile trebuie sa aiba o intensitate mica.


Oricum, chiar si fara interventia voastra, febra musculara va disparea. Se mai recomanda si antiinflamatoarele, insa consideram ca atat timp cat durerile pot disparea de la sine sau prin intermediul unor exercitii usoare, nu este nevoie sa apelam la produsele medicamentoase. Si totusi, daca va doriti in mod special sa folositi un antiinflamator, puteti cauta la farmacie unul pe baza de heparina, care, ca si exercitiile fizice usoare, ajuta la circulatia sangelui. O alta metoda de a scapa de febra musculara este masajul sau drenajul limfatic. Ca si in cazul exercitiilor usoare mentionate mai sus, masajul de relaxare, dar si drenajul limfatic sunt metode care ajuta la o mai buna circulatie a sangelui, la marirea fluxului sanguin si, in acelasi timp, la curatarea muschilor de acid lactic. Acidul lactic este substanta responsabila de durerile simtite in muschi. Masajul trebuie facut in asa fel incat sa apara acea durere usoara, cel putin la inceput, caci pe parcursul masajului, intensitatea durerii se poate diminua. In cazul masajului, se poate ajunge si la dureri insuportabile, insa este foarte important sa intelegeti ca numai astfel veti scapa mai repede de febra musculara.


Puteti apela, de asemenea, si la inot, care este un exercitiu cardio extraordinar. Si daca nu aveti unde inota, nu stiti, sau pur si simplu nu vreti sa ajungeti taras pana la o piscina din apropiere, puteti face cateva alergari usoare, un alt exercitiu cardio prielnic oricand. Trebuie sa alegeti aceste exercitii in functie de zonele in care simtiti dureri accentuate. De pilda, daca va dor coapsele, veti alege, desigur, alergarea.


Cateodata insa, este mult mai bine sa prevenim, decat sa tratam. Ca sa scapati de febra musculara, faceti inaintea exercitiilor propriu-zise o mica incalzire, un stretching prin care va veti pregati muschii pentru efortul ce va urma. Chiar si asa, desi faceti toate acestea, febra musculara tot apare. De ce? Motivul e simplu: aveti o viata sedentara si faceti foarte rar exercitii fizice. Si daca tot ati trecut printr-o etapa de dureri, ar fi indicat sa mentineti ritmul, sa intrati in forma si sa nu mai intervina febra musculara. Si nu uitati ca in procesul de adaptare, muschii sunt programati sa-si aminteasca activitatile facute, si tocmai de aceea trebuie sa faceti exercitii fizice regulat, dar sa nu exagerati, caci pot apare leziuni musculare.

Cand va confruntati cu aceasta problema, puteti sa o tratati in mod natural, consumand cateva alimente recomandate de Eddie.

Afine. Cercetatorii neozeelandezi au descoperit ca antioxidantii din afine ajuta la indepartarea durerilor musculare. Acesti antioxidanti elimina radicalii liberi in exces care sunt produsi de organism in timpul exercitiilor fizice.

Cirese si rodii. In urma unui studiu realizat in Marea Britanie s-a constatat ca persoanele care consuma suc de cirese de doua ori pe zi isi revin mai repede dupa ce fac miscare. Ciresele au proprietati antiinflamatorii si antioxidante, datorita carora au acelasi efect ca si medicamentele care contin ibuprofen si lupta importiva durerii.

Ghimbir. Si ghimbirul este bogat in compusi cu efect antiinflamator, cu ajutorul carora sunt eliminate durerile provocate de febra musculara. Intr-un studiu recent, persoanele care au luat zilnic pastile cu ghimbir timp de 11 zile au inregistrat o durere cu 25% mai redusa dupa ce au facut efort fizic decat cei care nu au luat aceste medicamente.


Ce semnificatie are tatuajul lui Dwayne Johnson “The Rock” ? La începutul anului 2003, Dwayne călătorit în Hawaii pentru a avea istoria familiei sale tatuat pe el, o tradiție Samoană. Aici el dezvăluie semnificațiile sale de tatuaj.


Rock are două tatuaje. Unul este un design modern, unic pe brațul drept superior al unui taur. Cu toate acestea, tatuaj de-al doilea a fost o plecare de la tatuaj de design modern, fiind un stil tradițional de tatuaj din Samoa peste tot umărul stâng.

Tatuaj cap de taur pe brațul drept Johnson corespunde său semn zodiacal occidental nașterea din Taur, Bull. Tatuaj este un tip de lungă corn de bou și este un stil de schiță destul de simplu de proiectare. Ochii taur sunt, de asemenea colorat în roșu. Tatuarea pe bratul stang si umar este tradițional tatuare Samoa stil, realizat de un artist in Hawaii.

Acesta include modelele tradiționale tribale și simboluri care reprezintă Johnson însuși, soția și fiica, familia sa si ghizi spirituali. Acest manșon jumătate extinse se încadrează tot drumul în jurul valorii de partea superioară a brațului, peste umăr și pe piept. O sesiune de mai târziu a extins secțiunea de pe piept, adăugând o fata mare războinic simbolic peste inima lui.

În mod tradițional, Samoa tatuajul a fost făcut de un artist, asistată de mai multe persoane. Tattooist ar folosi două instrumente, unul un rake de os cu vârf și alte stick-ul izbitoare. Rake-ar fi micșorat în cerneală, apoi a lovit cu bățul alte puncție piele. Asistenții au avut sarcina de a deține pielea întinsă tattooee, astfel încât artistul ar putea lucra. În interviul său recent cu revista Playboy, Johnson a menționat că acest lucru a avut șaizeci oră totală a executa, întins pe parcursul a trei sesiuni si a fost compus în întregime cu mâna liberă (adică artistul a lucrat chiar pe pielea lui, fără o matrita sau de transfer). El nu a menționat dacă tatuaj a fost făcut cu unelte manuale tradiționale sau dacă oricare dintre cerneala a fost tatuat de masini conventionale.

Dwayne are două tatuaje, unul pe brațul drept al unui taur Brahma, care reprezintă semnul său zodiacal al Taurului, care este, de asemenea, Bull și el are o afinitate pentru tauri. Tatuaj următorul său se întinde de la umărul stâng, omoplatul, și la jumătatea distanței brațul stâng. Acesta este un tatuaj polinezian (practic Marquesan) că el a făcut în Hawaii cândva în luna februarie a anului 2003 de către Po'oino Yrondi - un celebru Tahitian tattooist.

A) Acestea sunt frunze de nucă de cocos, sau Niu, care denota o Samoană-șef războinic.
B) Aceasta este soarele care aduce noroc.
C) Acest ISA / ga fa'atasi (trei persoane într-o singură), Asta sunt eu cu brațele deschise mele. Așa cum se continuă pe pieptul meu, mi se conecteaza la o lo'u to'a / UA (soția mea, Dany) și o afafine meu lo'u (fiica mea, Simone Alexandra).
D) Aceste vartejuri descrescătoare reprezinta trecutul, prezentul și viitorul, cu viitorul devine tot mai mare.Model continuă sub brațul meu, în cazul în care sensul său este scris: "Se schimbă în locul în care se constată a fi plecat."
E) Aceste două ochi, numite o mata e Lua, reprezintă strămoșii mei uitam peste calea mea.
F) Aceasta este Marele Ochi, E un simbol intimidant, care permite utilizatorului sa de a poseda spiritul dușmanului său.Ochiul este folosit pentru a distrage atenția inamicului într-o confruntare.
G) Această fata spart, marcat de rechin dinți-un simbol al puterii, este protectorul meu spirit și un simbol al luptei mele.
H) Acesta este ghidul de preot și spirituale, care ridică un războinic la iluminare și puteri supranaturale sub ochii strămoșilor luptator.
I) Acestea sunt pietre de realizare și abundență. Sunt temelia vieții mele și simboluri ale mele dăruire. Ele aduc dreptul de a candida și să vorbească cu onoare ca un Tula Fale-o mare vorbind-șef și ei să mențină mana, sau o putere supranaturală.
J) Aceasta este o carapace de broască țestoasă, pentru a devia spiritele rele. Războinici folosit obuze pe post de scuturi


Acest tatuaj tribal a fost realizat de celebrul artist tatuator Tahitian Po'oino Yrondi (Hawaii).

JURĂMÂNTUL LUI HIPOCRATE

Posted by Dj Eddie On


Hippocrate din Cos, cel mai vestit medic al Greciei antice, considerat "Părintele Medicinei", s-a născut în jurul anului 460 î.Chr. pe insula Cos (Arhipelagul insulelor Sporade) şi a murit către anul 370 î.Chr. în localitatea Larissa din Tessalia. Numele lui este legat de Jurământul lui Hippocrate, un adevărat codice moral al unui medic în exercitarea profesiunii sale, jurământ prestat şi în zlele noastre în multe universităţi de absolvenţii facultăţilor de medicină. Născut într-o familie ce aparţinea cultului lui Esculap (gr. Asclepios), zeul grec al medicinei, Hippocrate învaţă medicina sacerdotală şi anatomia de la tatăl său, Heraclide. Părăseşte insula sa natală şi cutreieră ţinuturile Greciei antice, Tracia, Tessalia şi Macedonia ca medic itinerant, dobândind o solidă reputaţie ca practician. În jurul anului 420 î.Chr. se întoarce la Cos, unde fondează o şcoală pentru viitori medici. Mai târziu va înfiinţa o altă şcoală în Tessalia, unde îşi va sfârşi zilele la Larissa către anul 370 î.Chr.

Jurământul lui Hippocrate este un jurământ atribuit lui Hippocrate, care cuprinde îndatoririle morale ale unui medic în exercitarea profesiunii sale. Principiile acestui jurământ sunt şi astăzi valabile. Absolvenţii facultăţilor de medicină prestează la sfârşitul studiului jurământul lui Hippocrat.




Varianta originală a Jurământului


“Jur pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea şi Panacea şi pe toţi zeii şi zeiţele, pe care îi iau ca martori, că voi îndeplini acest jurământ şi poruncile lui, pe cât mă ajută forţele şi raţiunea:

Să respect pe cel care m-a învăţat această artă la fel ca pe propriii mei părinţi, să împart cu el cele ce-mi aparţin şi să am grijă de el la nevoie; să-i consider pe descendenţii lui ca fraţi şi să-i învăţ această artă, dacă ei o doresc, fără obligaţii şi fără a fi plătit.

Să transmit mai departe învăţăturile acestei arte fiilor mei, fiilor maestrului meu şi numai acelor discipoli care au jurat după obiceiul medicilor, şi nimănui altuia.

Atât cât mă ajută forţele şi raţiunea, prescripţiunile mele să fie făcute numai spre folosul şi buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violenţă.

Nu voi prescrie niciodată o substanţă cu efecte mortale, chiar dacă mi se cere, şi nici nu voi da vreun sfat în această privinţă. Tot aşa nu voi da unei femei un remediu avortiv.

Sacră şi curată îmi voi păstra arta şi îmi voi conduce viaţa.

Nu voi opera piatra din băşică, ci voi lăsa această operaţie celor care fac această meserie.

În orice casă voi intra, o voi face numai spre folosul şi bunăstarea bolnavilor, mă voi ţine departe de orice acţiune dăunătoare şi de contacte intime cu femei sau bărbaţi, cu oameni liberi sau sclavi.

Orice voi vedea sau voi auzi în timpul unui tratament voi păstra în secret, pentru că aici tăcerea este o datorie.

Dacă voi respecta acest jurământ şi nu îl voi călca, viaţa şi arta mea să se bucure de renume şi respect din partea tuturor oamenilor; dacă îl voi trăda devenind sperjur, atunci contrariul.”



Varianta modernă a Jurământului,

(aşa cum a fost ea adoptată de Asociaţia Medicală Mondială în cadrul Declaraţiei de la Geneva - 1975)

Odată admis printre membrii profesiunii de medic:
-Mă angajez solemn să-mi consacru viaţa în slujba umanităţii;
-Voi păstra profesorilor mei respectul şi recunoştinţa care le sunt datorate;
-Voi exercita profesiunea cu conştiinţă şi demnitate;
-Sănătatea pacienţilor va fi pentru mine obligaţie sacră;
-Voi păstra secretele încredinţate de pacienţi chiar şi după decesul acestora;
-Voi menţine prin toate mijloacele onoarea şi nobila tradiţie a profesiunii de medic;
-Colegii mei vor fi fraţii mei;
-Nu voi îngădui să se interpună între datoria mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, partid sau stare socială;
-Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană de la începuturile sale chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii.
Fac acest jurământ în mod solemn, liber, pe onoare

Canon 5D Mark III şi Nikon D800 sunt ultimele camere foto aruncate în luptă de cei doi giganţi în domeniu pentru a se impune pe piaţa DSLR-urilor. Cine va avea câştig de cauză?



Cele două companii japoneze se luptă de ani buni şi deţin împreună aproape 75% din piaţa globală a DSLR-urilor, însă evoluţia şi inovaţia reprezintă două elemente cheie ale progresului.

Aşa cum orice armată încearcă să-şi perfecţioneze armele pentru a-şi creşte şansele de a câştiga un război, Canon şi Nikon aruncă în lupta noi modele pentru a se menţine în elita DSLR-urilor.

În ultimele săptămâni, cei doi producători au lansat modele dedicate segmentului full-frame DSLR, cu senzor de aceeaşi mărime ca cea a unui film clasic de 35 mm.

Canon 5D Mark III şi Nikon D800 reprezintă o evoluţie comparativ cu precedentele generaţii Canon 5D Mark II şi, respectiv, Nikon D700, însă oferă suficiente noutăţi de natură tehnică pentru a declanşa un nou teatru de război.
Specificaţii tehnice

Înainte să comparăm principalele dotări tehnice, să aruncăm o privre de ansamblu asupra specificaţiilor:                                                                        Canon 5D Mark III                   Nikon D800
Senzor                                             CMOS 22.3 MP                       CMOS 36 MP
Fotografiere în rafală                         6 fps                                         4 fps
ISO                                                 100 – 25600                             100 – 6400
Shutter Speed (min-max)                  1/8000 sec – 30 sec                  1/8000 sec – 30 sec
Puncte de focalizare                          61                                             51
Metering                                          1-20 EV                                    0-20 EV
Video                                              1080p, 30 fps                            1080p, 30 fps
Ecran LCD                                      3.2”, 1.04m pixeli                      3.2”, 0.92m pixeli
Conectivitate                                    carduri CF, SDXC, USB 2.0    carduri CF, SDXC, USB 3.0
Dimensiuni                                        15.2×11.7×7.6 cm                   12.2×14.5×8.1 cm
Greutate                                           859 grame                                899 grame
Preţ                                                  3.500 EUR                               3.000 EUR

Senzor:                                                 22 MP                vs.                36 MP

La prima vedere, Nikon D800 câştigă detaşat la acest capitol datorită senzorului CMOS de 36 MP cu procesor Expeed 3, întrucât Canon 5D Mark III mizează pe un senzor CMOS de “numai” 22.3 MP cu procesor Digic 5+.

Totuşi, un senzor mai mic prezintă câteva potenţiale avantaje, întrucât imaginile pot avea mai puţin zgomot şi ocupă mai puţin spaţiu. Un verdict final în acest caz va fi dat numai după testarea efectivă a celor două DSLR-uri.


Canon 5D Mark III vs. Nikon D800: privire frontala
Fotografiere în rafală, ISO şi metering

Canon iese în evidenţă prin performanţele mai bune ale fotografierii în rafală şi ale valorilor ISO. Astfel, 5D Mark III este capabil să fotografieze în rafală cu 6 cadre pe secundă, comparativ cu numai cele patru cadre pe secundă ale lui D800, în timp ce valorea standard pentru ISO este de maxim 25.600, cu posibilitate de extindere la 102.400, comparativ cu valorile de 6.400 şi, respectiv, 25.600 oferite de modelul Nikon.

În schimb, sistemul de metering, care măsoară cantitatea de lumină din cadrul unei scene, are valori apropiate pentru cele două camere: între 1-20 EV pentru Canon şi 0-20 EV pentru Nikon.
Puncte de focalizare

Aparent, noul model Canon este superior la acest capitol, întrucât are 61 de puncte de focalizare comparativ cu cele 51 ale rivalului Nikon.

Canon s-a străduit să ofere specificaţii mai bune, progresul de la numai 9 puncte de focalizare oferite de 5D Mark II fiind semnificativ, însă punctele slabe nu lipsesc: în timpul unei înregistrări video, la 5D Mark III trebuie să apeşi un buton de fiecare dată când vrei să schimbi focalizarea, în timp ce la D800 autofocus-ul funcţionează continuu.



Canon 5D Mark III vs. Nikon D800: privire de sus
Înregistrări video

Şi pentru că am adus vorba despre clipuri, să analizăm puţin şi acest aspect. Ambele camere sunt capabile să inregistreze în format Full-HD 1080p (1920×1080 pixeli) cu 30 de cadre pe secundă şi ambele au conectivitate HDMI (HDMI mini pentru Canon, HDMI Mini Type C pentru Nikon), astfel că aici cei doi giganţi sunt practic pe picior de egalitate.
Conectivitate

Pe lângă HDMI, ambele camere dispun şi de conecitivtate USB, însă Nikon D800 a adoptat deja standardul USB 3.0, în timp ce Canon 5D Mark III a rămas fidelă standardului mai lent USB 2.0. În privinţa stocării fotografiilor şi clipurilor realizate, ambele produse sunt compatibile cu formatele CF şi SDXC.
Dimensiuni şi greutate

5D Mark III şi D800 sunt destul de greu de departajat inclusiv după aspectul fizic. Totuşi, D800 are un format uşor mai “pătrăţos” decât rivalul său, acesta din urmă fiind şi ceva mai subţire. În schimb, diferenţa de 40 de grame în plus a lui D800 va fi relativ greu de sesizat, având în vedere că ambele se apropie vertiginos de 900 de grame.


Canon 5D Mark III vs. Nikon D800: privire din spate
Preţuri

Preţul de comercializare joacă un rol important inclusiv în segmentul DSLR-urilor, iar Nikon câştigă şi această luptă. Preţul recomandat de producător pentru D800 este de aproximativ 3.000 EUR, ceea ce înseamnă că în România va costa circa 13.000 RON, comparativ cu cei 3.500 EUR (~15.000 RON) pe care îi va solicita Canon.

Ambele camere îşi vor face apariţia în magazine în această primăvară.
Concluzii

Dacă tragem linie şi analizăm, constatăm că cele două DSLR-uri sunt destul de apropiate ca valoare, fiecare tabăra având un uşor avantaj la unele capitole şi dezavantaje la alte capitole. De departe, cea mai mare diferenţă provine de la senzor, iar aici Nikon-ul se prezintă semnificativ mai bine.

De aceea, rămâne de văzut dacă Canon 5D Mark III va reuşi să se impună în lupta cu D800, mai ales că preţul solicitat este cu aproximativ 500 EUR mai mare.

O concluzie finală asupra acestui aspect vom putea trage însă numai după ce DSLR-urile vor ajunge în magazine şi vor fi testate de publicaţiile specializate.





Canon vs Nikon

Posted by Dj Eddie On

Se zice ca daca esti fotograf profesionist atunci trebuie sa ai un aparat foto Canon. Ca e cel mai rapid, ca are cele mai multe functii, ca e asa si pe dincolo.









Eu personal am lucrat cu Nikon, dar am avut si ocazia sa fac comparatie intre Canon si Nikon. Ideea e ca or fi avand aparatele Canon tot felul de functii, dar pozele ies de toata jena in comparatie cu cele facute cu Nikon (parerea mea).









Din cate am inteles Canon face pozele 1:1 cu realitatea. Deci cum e in realitate, asa ies si ele. Pe cand Nikon mai umbla la saturatie, la culori, la una alta. Deci daca e sa luam ce e corect, Canon e cel bun deoarece arata adevarul, pe cand Nikon arata cu totul altceva decat in realitate.

Dar… de ce nu imi place Canon…? Deoarece am vazut poze facute super, dar care erau sterse ca si culoare… cerul in loc de albastru era gri, vegetatia in loc de verde inchis era un verde deschis… Pacat de poze. De exemplu am facut comparatie intre Canon 400D, 450D si Nikon D50 sau intre Canon 400D si Nikon D80. Deci pozele la Nikon erau si mai clare si mai frumos coloratel, pline de viata ne zice Sorin Bianu in interviul acordat. 
Daca as face 2-3 poze atunci hai ca as sta si le-as mai retusa in Photoshop sau ceva program pentru editare foto. Dar cand faci sute si sute si sute de poze… cam greu.

In plus pe langa ca arata bine pozele facute cu Nikon, sunt ieftine si obiectivele si aparatele, decat cele de la Canon.

                                                      Poza facuta cu Nikon D50


Imagini de test

Cateva imagini realizate cu Nikon D5100 si Canon 600D cu obiectivuele de kit 18-55 f/3.5-5.6 (cu stabilizare de imagine). Fotografiile reprezinta fisierele JPEG, neprocesate, preluate direct de pe cardurile de memorie ale aparatelor


                                                                            Canon
Nikon
Canon
Nikon


The Tunnel Of Love - Klevan,Ukraine

Posted by Dj Eddie On

This beautiful train tunnel of trees called the "Tunnel of Love" is located in Kleven, Ukraine






120 de curiozităţi despre om

Posted by Dj Eddie On




001 Acidul gastric pe care stomacul omului il elimina pentru a descompune mancarea este atat de puternic incat poate dizolva o lama de ras..
002 Atunci cand ne lovim intr-un anume loc din zona cotului resimtim o durere acuta. Aceasta se datoreaza faptului ca pe aici trece nervul cubital, pozitionat de-a lungul osului humerus. Se considera ca aceasta ar fi o scurta forma de paralizie.
003 Atunci cand privesti o persoana pe care o placi, involuntar pupilele ti se dilata.La fel se intampla si cand te uiti la o persoana pe care o urasti.
004 Cand o persoana moare auzul este ultimul simt perceput. Vazul este primul care dispare.
005 Cea mai mare celula a corpului este ovulul, iar cea mai mica spermatozoidul.
006 Cel mai greu "organ" al corpului este pielea. Ea cantareste 3,2 kilograme.
007 Cel mai mare muschi este latissimus dorsi. Acesta este un muschi plat de pe spate care intra in actiune in timpul miscarii bratului.
008 Cel mai puternic muschi din corpul uman este limba.
009 Celulele care alcatuiesc creierul uman pot stoca de pana la 5 ori mai multa informatie decat cuprinde toata Enciclopedia Britanica.
010 Conform anumitor cercetari, organismul unei femei are nevoie o ora in plus de somn fata de cel al unui barbat.
011 Corpul omenesc elibereaza in 30 de minute destula energie cat sa incalzesti un litru de apa.
012 Corpul uman are 200 de oase.
013 Corpul uman produce zilnic un miliard de celule rosii.
014 Corpul unui om contine: destul potasiu pentru a provoca explozia unui tun de jucarie; destul zahar pentru a umple un borcan; destula grasime pentru a face 7 bucati de sapun; destul fier pentru a face un cui; destul sulf pentru a deparazita un caine.
015 Corpul utilizeaza 300 muschi pentru a tine corpul in pozitie stabila, dreapta.
016 Creierul continua sa transmita semnale sub forma de impulsuri electrice timp de aproximativ 37 de ore dupa moarte.
017 Cresterea creierului se opreste in jurul varstei de 15 ani.
018 Culoarea parului depinde de melanina (pigment). Pe masura ce imbatranim se secreta tot mai putina melanina si se formeaza mici bule de aer aparand astfel aspectul carunt al parului.
019 Daca ati manca fiind asezati in cap mancarea s-ar duce in sus, deoarece muschii esofagului vor continua sa impinga mancarea catre stomac.
020 Daca cantitatea de apa din corpul omenesc este redusa cu 1% iti va fi sete, iar daca este redusa cu 10% vei muri.
021 Daca mesajul non-verbal il contrazice pe cel verbal, oamenii au tendinta de a ignora cuvintele, tinand seama doar de limbajul non-verbal.
022 Daca saliva nu poate dizolva ceva, atunci nici nu putem simti gustul.
023 Daca toti cei 600 de muschi ai corpului uman s-ar incorda in acelasi timp si in aceeasi directie, omul ar putea ridica o greutate de 25 de tone.
024 Daca vei apuca varsta de 70 de ani, inseamna ca ai trait mai mult de 2 miliarde de secunde.
025 De-a lungul unei vieti, o persoana isi petrece 6 ani visand..
026 Din cantitatea imensa de informatie, primita de creier, doar 126 biti/secunda sunt receptionati in mod constient, restul fiind apanajul subconstientului.
027 Din punct de vedere fizic o femeie este apta de a naste treizeci si cinci de copii de-a lungul vietii.
028 Dintii incep sa iti creasca la 6 luni dupa ce te-ai nascut.
029 Dintii unui om sunt tari aproape ca piatra.
030 Doua din trei cupluri intorc capetele spre dreapta atunci cand saruta?
031 Drumul mancarii de-a lungul esofagului dureaza cam 8 secunde. In medie, stomacul digera o masa bogata in grasimi in 6 ore, in timp ce pentru o masa bogatain carbohidrati ii sunt necesare doar 2 ore.
032 Dupa mesele bogate se spune ca auzul nostru scade. Nu mai percepem sunetele din jurul nostru la fel de bine, chiar si atentia scade.
033 Durata medie a digestiei in intestinul subtire este de 3 pana la 5 ore. In intestinul gros mancarea este apoi digerata timp de 4 ore pana la 3 zile.
034 Durata vietii unei celule intestinale este de 12 ore. Cea a unei celule a peretelui stomacului e 2 zile. O celula din piele traieste 4 saptamani. O celula nervoasa poate trai pana la 60 de ani.
035 Durerea de cap nu este o scuza buna pentru a nu face sex, pentru ca endorfinele eliberate in timpul actului sexual au efect analgezic.
036 Fara pigmenti, pielea noastra ar fi excesiv de alba. Insa vasele sanguine de la suprafata pielii adauga un strop de rosu. Pigmentul galben si melanina sepia sunt create, la randul lor, de razele UV. Aceste patru nuante sunt amestecate pentru a da nastere culorilor de piele pentru toate rasele.
037 Fatul viseaza aproape tot timpul. Cei care sunt nascuti prematur vor visa mai mult la maturitate.
038 Femeia clipeste de 2 ori mai des ca barbatul.
039 Femeia secolului 17 dadea nastere in medie la 13 copii..
040 Femeile care citesc romane de dragoste fac sex de doua ori mai des decat cele care nu accepta acest tip de literatura.
041 Femurul este mai tare decat betonul.
042 Fiecare limba este unica in felul ei.
043 Greutatea corpului omenesc este de 50 de ori mai mare decat a cea a creierului.
044 Gura noastra produce aproximativ 250 g de saliva zilnic.
045 Homosexualitatea a fost considerata boala psihica pana in anul 1973.
046 In anul 3.000 I.Hr., egiptencele credeau ca venele dilatate erau dragute, drept pentru care le scoteau in evidenta colorandu-le cu vopsea albastra.
047 In corpul uman exista suficient fosfor pentru a crea 250 de chibrituri.
048 In corpul uman sunt mai mult de 1200 de km de vase de sange.
049 In momentul primei respiratii un nou nascut trebuie sa inspire cam de cincizeci de ori mai puternic decat un adult.
050 In primul sau an de viata, un nou nascut fura din perioada de somn a parintilor intre 400 si 750 de ore de somn.
051 In procesul comunicarii, 55% ii revine fiziologiei (limbajul corpului), 37% vocii (ritm si ton), si numai 8% cuvintelor purtatoare de informatie.
052 In timpul primei luni de sarcina fatul are o lungime de cativa milimetri.
053 In timpul unui orgasm obisnuit consumi 112 calorii, iar un orgasm mimat consuma 315 calorii.
054 In ureche exista aproximativ 4000 de glande generatoare de ceara.
055 Inaltimea omului variaza in timpul zilei. Dimineata suntem cu un cm mai inalti decat seara. Acest lucru se intampla deoarece discurile intervertebrale se "taseaza" atunci cand stam in picioare, datorita greutatii propriului corp.
056 Inima bate de aproximativ 2.700.000.000 de ori de-a lungul vietii.
057 Inima continua sa bata dupa ce este scoasa din corp. Chiar daca este taiata in bucati, muschii inimii vor continua sa bata.
058 Inima femeii bate mai repede decat cea a barbatului.
059 Inima pompeaza mai mult de 6 litri de sange pe minut, adica 10 000 de litri de sange pe zi.
060 Intestinul gros are zece metri lungime.
061 Intr-o ora de sex consumi 360 de calorii.
062 Iti folosesti aproximativ 200 de muschi cand faci un pas mergand.
063 La aproximativ fiecare sapte ani, corpul dumneavoastra inlocuieste echivalentul a aproximativ un nou schelet.
064 Lungimea medie a penisului este de 3 ori lungimea degetului mare de la mana.
065 Mai mult de jumatate din cele 206 oase ale corpului omenesc se gasesc in maini si picioare.
066 Mai mult de jumatate din greutatea pe care o are copilul la nastere este castigata in timpul ultimelor 6-8 saptamani de sarcina.
067 Mai mult de un miliard de bacterii sunt pe fiecare laba a piciorului.
068 Majoritatea barbatilor petrec 3.300 ore din viata pentru a se barbieri. Daca nu ar fi barbierita, barba ar putea ajunge la 9 metri intr-o viata de om.
069 Mana are 27 de oase.
070 Mancarea ajunge in aproximativ 7 secunde din gura in stomac.
071 Mandibula este cel mai dur os din organism.
072 Matematicianul John von Neumann a calculat ca mintea umana poate inmagazina 280 de catralioane de biti de memorie.
073 Media duratei unui vis profund la om este de 2-3 secunde.
074 Media inaltimii la femei este cu aproximativ 10 cm mai mica decat media inaltimii la barbati..
075 Mozart isi scria intreaga opera muzicala in minte, auzind si perfectionand fiecare nota in parte, si abia apoi o asternea pe hartie.
076 Muschiul ochiului este cel mai rapid din organism. El se contracta in mai putin de o sutime de secunda..
077 Ne schimbam pozitia de 30-40 de ori pe noapte. Nevoile medii de somn sunt de 14-22 ore pe zi la un copil pana la o luna, 13-15 ore la unul spre 1 an, 10-12 ore pana la 6 ani, 9 ore la 12 ani si 7 ore si jumatate la un om adult
078 Nu se poate stranuta cu ochii deschisi.
079 Omul are aproximativ 76 000 de fire de par pe cap.
080 Numarul de neuroni din creierul uman este astronomic, aceste ajunge la 100 de miliarde de celule nervoase.
081 O persoana din 2 miliarde va trai pana la varsta de 116 ani sau mai mult.
082 O persoana obisnuita foloseste baia de 6 ori pe zi.
083 O persoana obisnuita respira cam 74 de milioane de litri de aer de-a lungul vietii.
084 O persoana poate trai fara mancare pana la o luna, dar fara apa numai o saptamana.
085 O persoana rade in medie de circa 15 ori pe zi.
086 Oamenii sunt singurii care fac sex stand fata in fata.
087 Ochii pot distinge aproape opt milioane de nuante.
088 Ochii si creierul construiesc culori din valuri de energie.
089 Organismul uman contine aproximativ cinci litri de sange.
090 Osul hioid, aflat deasupra laringelui, sustine muschii limbii si este singurul os din organism care nu atinge nici un alt os.
091 Parul uman creste anual cu 40 cm, iar unghia cu 6 cm.
092 Pe un centimetru patrat de piele se afla aproximativ sase milioane de celule, 5000 de receptori, 15 glande sebacee, 200 fibre nociceptive (pentru durere), 10-25 receptori tactili si corpusculi termosensibili, patru metri de fibre nervoase, un metru de vase sanguine, si peste 100 de glande sudoripare.
093 Pentru a desfasura "procesul gandirii" creierul are nevoie de mari cantitati de energie. De aceea este posibil ca dupa un intens proces de gandire sa resimtiti aceeasi oboseala ca si in cazul muncii fizice.
094 Pentru atentia acordata jocurilor video se consuma tot atatea calorii cat pentru mersul pe jos cu 3,2 km/h.
095 Persoanele dreptace traiesc, in medie, cu noua ani mai mult decat cei stangaci.
096 Peste 70% din bolile existente in lume se transmit prin secretiile din nasul si gatul omului.
097 Piciorul are 26 de oase.
098 Piciorul unui barbat mediu, elimina aproximativ 250 g de transpiratie zilnic.
099 Piciorul unui om contine 250.000 glande sudoripare (transpiratie).
100 Pielea cantareste in medie cam de 2 ori cat creierul aceleiasi persoane.
101 Plamanul drept primeste mai mult aer decat cel stang.
102 Precum amprentele si fulgii de zapada, buzele nu lasa urme identice.
103 Puse cap la cap venele, arterele si capilarele unui adult ar ajunge pentru inconjurul Pamantului de aproape patru ori.
104 Sarutul vindeca. Cercetarile au aratat ca sarutul imbunatateste aspectul pielii, ajuta circulatia, previne cariile si alina durerile de cap.
105 Secretam circa un litru de saliva pe zi si inghitim in mediu de doua ori pe minut.
106 Stomacul trebuie sa-si refaca membrana mucoasa de protectie la fiecare 3 zile pentru a evita autodigerarea cauzata de proprii acizi.
107 Sunt necesare aproximativ 200.000 de incruntari pentru aparitia unui rid permanent deasupra sprancenelor.
108 Toti bebelusii se nasc cu ochii albastri. Dupa cateva ore de la nastere, culoarea se poate schimba. Majoritatea oamenilor ajung pana la urma sa aiba ochi de alta culoare.
109 Un barbat obisnuit mananca in jur de 50 de tone de alimente de-a lungul vietii pentru a mentine o greutate de 80 de kg.
110 Un creier uman genereaza mai multe impulsuri electrice intr-o zi decat toate telefoanele din lume.
111 Un fir de par poate suporta o greutate de 3Kg (6 lb)..
112 Un om face intr-un an aproximativ 2,5 milioane de pasi.
113 Un om normal, va elimina aproximativ 41.640 litri de urina.
114 Un simplu sarut pune in miscare doi muschi, un sarut pasional solicita toti cei 34 de muschi ai fetei.
115 Un stranut iese din gura cu o viteza de peste 965 km/h.
116 Unghia de la degetul mare creste cel mai incet iar cea de la degetul mijlociu cel mai repede
117 Urechile pot distinge peste 300 000 de tonalitati.
118 Zilnic, avem in jur de 70 000 de ganduri.
119 70% din caldura corpului se pierde prin cutia craniana.
120 70% din corpul omenesc este format din apa. La nastere, 80% din greutatea totata a unui nou nascut reprezinta 80% apa.

WWW.RadioEddie.Blogspot.com